kamperenKamperen in Gemeente Ede

Actief genieten van de bekendste natuurgebieden van Nederland? Bezoek Gemeente Ede! Op de Veluwe kun je eindeloos fietsen, wandelen over heide, zandverstuivingen, grasvlakten en door het bos. Breng ook een bezoek aan het Kröller-Müller Museum, herbeleef de militaire geschiedenis en proef de streekproducten in het hart van de FoodValley. 

De gezelligheid van Gemeente Ede trekt jaarlijks veel toeristen die hier heerlijk kunnen kamperen. Waar bezoekers genieten van de prachtige bosrijke natuur.

Dichtbij de bossen en de heide vind je het gastvrije centrum van Ede. Het centrum is aantrekkelijk voor elke bezoeker door de afwisseling tussen lokale winkeltjes en landelijke ketens

 

Lunteren

Lunteren is het geografische middelpunt van Nederland. Aan de noord- en westzijde van Lunteren ligt het agrarische gebied De Gelderse Vallei. De centrale ligging, de prachtige natuur, tal van musea en leuke trekpleisters voor kinderen in de regio zijn de redenen waarom Lunteren veel toerisme trekt gedurende het seizoen. 

In het uitgestrekte buitengebied van Lunteren liggen de buurtschappen en overige woonplaatsen Meulunteren, De Valk, OverwoudNederwoud en Walderveen. Het is een dorp en gebied om actief te ontdekken met verschillende landschappen en een uniek verhaal!

 

Oud-Lunterse Dag 

Oud-Lunterse Dag is sinds 1977 een jaarlijks terugkerend dorpsfeest in Lunteren. In augustus wordt in de hele gemeente Ede de Heideweek gevierd. Het hoogtepunt, op de laatste zaterdag van de Heideweek, vormt de Oud Lunterse Dag. Waar vele duizenden bezoekers naar het dorp. Een dag vol spektakel en optochten van historische, agrarische voertuigen, ringsteken en natuurlijk elkaar gezellig ontmoeten in traditionele boerenkledij. Oud lunterse dag kan elk jaar op veel belangstelling rekenen en is zeker iets om eens mee te maken.  

De activiteiten verschillen van jaar tot jaar, maar terugkerende elementen zijn het volkstoneel en het ‘Groot Arfhuus’ op vrijdagavond en op zaterdag de wedstrijd Beste Muldersmeid en Beste Muldersknecht (fietswedstrijd), een braderie (groote braoderie), een optocht (de Reutemeteut) en een ringrijwedstrijd. 

 

Kamperen in Ede en Lunteren?

De Oldenhove is de camping op de Veluwe waar u kunt genieten van uw vakantie en de natuur. Met voldoende activiteiten in de omgeving zit er altijd een leuk uitstapje voor u bij.

Ook de camping biedt voldoende mogelijkheden; van jeu-de-boules-baan, speeltuin voor de kinderen, voetbalveld tot een vijver.

De camping biedt voldoende ruimte om uw kampeermiddelen uit te zetten. De velden zijn ruim opgezet in de omgeving.

Wij heten u van harte welkom!

Wij heten u van harte welkom!

Als u graag wilt genieten van rust en ruimte en tegelijkertijd dan is De Oldenhove de ideale camping voor u. Geniet van de Veluwe en de omgeving met genoeg bezienswaardigheden, fietsroutes en wandelroutes. U kunt bij ons online reserveren of contact met ons opnemen via contact@deoldenhove.nl / 0318-48 29 56.