Airborne herdenken Operatie Market Garden

Airborne luchtlanding Ede

Airborne Herdenking

Jaarlijkse herdenken en eren we de helden van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide samen met veteranen, genodigden en bezoekers. De herdenking gaat hand in hand met de Luchtlandingen van 11 Luchtmobiele Brigade en een publieksprogramma voor jong en oud. Herdenken, beseffen en beleven doen we samen op de Ginkelse Heide.

Airborne Ede-maand

September is een bijzondere maand, de Airborne Ede-maand. Het is de maand waarin we stilstaan bij hen die in 1944 vochten voor onze vrijheid. We herdenken Operatie Market Garden, het bombardement op Ede en de luchtlandingen. Tweeduizend parachutisten landden op de Ginkelse Heide bij Ede. Dit was het begin van de bevrijding van Nederland. De impact van deze operatie is nog steeds zichtbaar in onze gemeente.

Tijdens de Airborne Ede-maand herdenken we het verleden, vieren we onze vrijheid en staan we stil bij hoe waardevol vrede en veiligheid is. Dat doen we met herinneringsevenementen. Daarnaast zijn er talloze activiteiten gericht op de thema’s herdenken, beseffen en beleven.bez

Airborne Wandeltocht

De ‘Airborne Wandeltocht’ is ’s werelds grootste eendaagse wandelevenement dat – sinds 1947 – ieder jaar op de eerste zaterdag van september plaatsvindt in Oosterbeek. De wandeltocht wordt georganiseerd door de Politie Sport Vereniging Renkum.

De wandeltocht (herdenkingstocht) is een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de ‘Airborne Begraafplaats’ in Oosterbeek. De opbrengst van de ‘Airborne Wandeltocht’ wordt aangewend om minder draagkrachtige oud-strijders en nabestaanden in staat te stellen over te komen om de jaarlijkse Airborne Herdenkingen in en rond Arnhem bij te wonen.

De ‘Airborne Wandeltocht’ kent vier afstanden (10, 15, 25 en 40 kilometer) en voert door een gedeelte van de Veluwezoom. Aan de wandeltocht doen jaarlijks ruim 32.000 wandelaars mee uit meer dan twintig verschillende landen, zowel individueel als in groepsverband. Ruim 30 muziekkorpsen begeleiden de wandelaars tijdens het vertrek (waarbij een defilé plaatsvindt voor het ‘Airborne Museum’) en bij de feestelijke intocht in de middag.

Airborne herdenken Operatie Market Garden

Camping De Oldenhove midden in Nederland.

Over Camping De Oldenhove

De camping biedt voldoende ruimte om uw kampeermiddelen uit te zetten. De velden zijn ruim en speels opgezet. Er zijn 70 plaatsen voorzien van 6 amp stroom en water. Verdeeld onder 3 totaal verschillende soorten van veldjes. Wilt u juist veel privacy, een veld met knusse begroeiing of juist een gezellig veld, aan u de keuze. 

Ook de camping biedt voldoende mogelijkheden; van jeu-de-boules-baan, speeltuin voor de kinderen, voetbalveld tot een vijver. Wij heten u van harte welkom!

MCC, SVR Camping De Oldenhove in Ede - Lunteren in Gelderland

Het Nationale Park De Hoge Veluwe: geniet van de natuur!

Geniet van de prachtige natuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je misschien wel wilde dieren tegen het lijf loopt! Stap op de bekende Witte Fietsen of bezoek het Kröller-Müller Museum, het Museonder of het Jachtslot Sint Hubertus.

Airborne herdenken Operatie Market Garden

Veluws Zandsculpturen Festijn

Ieder jaar organiseert de Beeldentuin in Garderen ’t Veluws Zandsculpturenfestijn met altijd een ander thema. Maar wist je dat er ook een compleet en gezellig woonwinkeldorp van maar liefst 1.300 vierkante meter, dat is verdeeld over twee verdiepingen, verscholen ligt? Je kunt er terecht voor de allermooiste tuin- en woondecoraties, beelden, woonaccessoires, meubelen en nog veel meer.

Welkom op de website van SVR Camping De Oldenhove in Ede – Lunteren!

Zoekt u een camping op de Veluwe, waar u kunt genieten van uw vakantie en de natuur? Dan zit u bij ons goed. Ons kampeerterrein ligt tussen Ede en Lunteren in Gelderland. En is hierdoor dé perfecte uitvalsbasis voor eindeloos lange wandel– en fietstochten 

Contact opnemen

Meer weten of heeft u misschien vragen voor Camping De Oldenhove? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop:

google 8,8
4.4/5
Zoover 8,6
4.3/5
ACSI 9,0
4.5/5