Utrechtse Heuvelrug Kamperen Camping

Camping vlak bij de Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Heuvelrug. Met haar prachtige natuur, talloze landgoederen en levendige steden en dorpen is de Heuvelrug zeker een bezoek waard. Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen langs indrukwekkende kastelen, beleef unieke musea en attracties of laat je culinair verwennen in één van de leuke restaurants in BaarnRenswoudeRhenenScherpenzeelSoestgemeente Utrechtse Heuvelrug (met de dorpen Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg), VeenendaalWoudenberg en Zeist

De natuur

De Heuvelrug is dé fiets- en wandelregio van Nederland met talloze mooie en unieke afstap momenten. Toch zijn dit niet de enige activiteiten die je hier kunt ondernemen. De Heuvelrug biedt veel meer mogelijkheden aan om actief te kunnen zijn! 

Tussen de vorstelijke landgoederen en hun pittoreske dorpjes liggen uitgestrekte heidevelden en eindeloze bossen. Die gevarieerde bossen zitten vol met dieren, zoals de ree, das, zandhagedis en zwarte specht. In de herfst is het nergens beter paddenstoelen spotten dan in deze heuvels. En voor wandelaars ligt er een uitgekiend routenetwerk langs de mooiste plekken van het gebied.

 

Utrechtse Heuvelrug Kamperen Camping

Camping De Oldenhove vlak bij de Utrechtse Heuvelrug

Over Camping De Oldenhove

De camping biedt voldoende ruimte om uw kampeermiddelen uit te zetten. De velden zijn ruim en speels opgezet. Er zijn 70 plaatsen voorzien van 6 amp stroom en water. Verdeeld onder 3 totaal verschillende soorten van veldjes. Wilt u juist veel privacy, een veld met knusse begroeiing of juist een gezellig veld, aan u de keuze. 

Ook de camping biedt voldoende mogelijkheden; van jeu-de-boules-baan, speeltuin voor de kinderen, voetbalveld tot een vijver. Wij heten u van harte welkom!

Dagje erop uit?

Er is genoeg te doen in de omgeving.

Ga er ook eens een dagje op uit. De directe omgeving van De Utrechtse Heuvelrug heeft zoveel te bieden: boeiende musea, diverse winkelcentra, speel- en doeparken, watersport, historische bezienswaardigheden en nog veel meer. 

Hieronder vind je enkele toeristische attracties van de Utrechtse Heuvelrug midden in Nederland.

Utrechtse Heuvelrug Kamperen Camping

Wandelen | Utrechtse Heuvelrug

Wandel in de dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug over de populaire klompenpaden, onverharde bospaden, via boerenland en landgoederen. Luister naar de vele soorten vogels of sta oog in oog met een hert. Geniet van magnifieke doorkijkjes in de prachtige natuur en verken in alle rust het mooie buitengebied met de karakteristieke landschappen.

Utrechtse Heuvelrug Kamperen Camping

Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz is misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden in de regio Utrechtse Heuvelrug. Als je hier naartoe rijdt, merk je dat de Pyramide van Austerlitz op een prachtig, bijzonder plekje ligt. Wist je dat je maar 81 treden hoeft te beklimmen om te mogen genieten van het mooie uitzicht over de hele omgeving? Het kleine klimmetje is absoluut de moeite waard. Erg gaaf is dat er rondom de Pyramide genoeg is te doen voor jong en oud

Utrechtse Heuvelrug Kamperen Camping

Fietsen op de Heuvelrug

Fietsen op de Heuvelrug is dé manier om het gebied tot in je tenen te ervaren. Met de vele fietsroutes door de bossen, langs de kastelen & buitenplaatsen en over de uitgestrekte velden ontdek de grootse natuur en verken je ieder detail dat de regio te bieden heeft. Fiets langs de historische locaties en treed in de voetsporen van beroemdheden waar je de geheimen van deze kastelen kunt ontdekken.

Utrechtse Heuvelrug Kamperen Camping

militaire geschiedenis

Ben je klaar om de militaire geschiedenis van de Heuvelrug en Vallei te ontdekken? Op de heuvelrug vind je de meest unieke locaties van militair erfgoed door de jaren heen. Dit komt doordat dit gebied een hele strategische ligging heeft, om deze reden hebben, eeuwenlang, velen hier gebruik van gemaakt. In de 18e eeuw wilden rijke kooplieden in de zomer de drukte van de stad ontlopen, hierdoor zijn de landgoederen en buitenplaatsen ontstaan op de Heuvelrug.

Welkom op de website van SVR Camping De Oldenhove in Ede – Lunteren!

Zoekt u een camping op de Veluwe, waar u kunt genieten van uw vakantie en de natuur? Dan zit u bij ons goed. Ons kampeerterrein ligt tussen Ede en Lunteren in Gelderland. En is hierdoor dé perfecte uitvalsbasis voor eindeloos lange wandel– en fietstochten 

Contact opnemen

Meer weten of heeft u misschien vragen voor Camping De Oldenhove? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop:

google 8,8
4.4/5
Zoover 8,6
4.3/5
ACSI 9,0
4.5/5