MCC, SVR Camping De Oldenhove in Ede - Lunteren in Gelderland

Ontdek Ede – Een Schitterende Bestemming vol Natuur en Cultuur voor Kampeerders bij Camping De Oldenhove

Welkom bij onze uitgebreide reisgids over Ede – een bestemming die kampeerders zal betoveren met zijn weelderige natuur, rijke geschiedenis en diverse activiteiten, allemaal binnen handbereik van Camping De Oldenhove. Gelegen in het hart van Nederland, biedt Ede een betoverend landschap met uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en schilderachtige plattelandswegen. Laat ons je meenemen op een ontdekkingsreis door Ede en ontdek waarom dit een perfecte bestemming is voor een kampeeravontuur.

natuur-bij-ede-3

1. Natuurlijke Pracht:

Ede ligt aan de rand van de Veluwe, een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. Het biedt een divers landschap van bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidelandschappen, ideaal voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Camping De Oldenhove biedt een ideale uitvalsbasis om de natuurlijke pracht van Ede te verkennen, met wandel- en fietspaden die direct vanaf de camping beginnen.

2. Kampeeravontuur bij Camping De Oldenhove:

Ontspan en geniet van de rustieke charme van Camping De Oldenhove. De camping biedt ruime kampeerplaatsen omgeven door groen, waar je je tent kunt opzetten, je caravan kunt parkeren of kunt genieten van het comfort van een camper. Profiteer van moderne faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen, elektriciteitsaansluitingen en wifi, terwijl je ’s avonds bij het kampvuur samenkomt met medekampeerders.

3. Historische Verkenningen:

Duik in de rijke geschiedenis van Ede door een bezoek te brengen aan historische bezienswaardigheden zoals de Oude Kerk, het oude Raadhuis en het Historisch Museum Ede. Wandel door de sfeervolle straten en ontdek de verhalen achter de charmante gebouwen en monumenten die het karakter van de stad vormen.

jachthuis-sint-hubertus-omnibusrevue

4. Kunst en Cultuur:

Ede heeft een levendige kunst- en cultuurscene, met verschillende galeries, musea en culturele evenementen. Het Kröller-Müller Museum, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe, herbergt een indrukwekkende collectie moderne kunst en de op een na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld.

fieten-in-ede-4

5. Economische Diversiteit:

Ede is economisch divers, met sectoren als landbouw, voedselverwerking, technologie en gezondheidszorg die bijdragen aan de lokale economie. Het is ook de thuisbasis van Wageningen University & Research, een internationaal gerenommeerde instelling op het gebied van landbouw, voeding en milieu.

6. Burgerlijke Gemeente: 

Ede is een van de grootste gemeenten van Nederland qua oppervlakte. Het omvat niet alleen de stad Ede zelf, maar ook verschillende dorpen en buurtschappen verspreid over het landelijke gebied.

7. Fietsen en Wandelen:

Ede is een paradijs voor fietsers en wandelaars, met een uitgebreid netwerk van fietspaden en wandelroutes die door de prachtige natuurlijke omgeving van de regio slingeren. Huur een fiets bij een plaatselijke verhuurder en verken de schilderachtige landschappen op je eigen tempo. Volg de Veluwe fietsknooppuntenroute die je door bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes leidt. Of kies voor een van de vele wandelroutes die je langs verborgen juweeltjes en adembenemende uitzichten voeren.

Ede kampeerders reisgids natuur

Met een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden biedt Lunteren voor ieder wat wils, allemaal binnen handbereik van Camping De Oldenhove. Plan je dagen zorgvuldig en geniet van een onvergetelijk verblijf op deze prachtige camping te midden van het betoverende dorp Lunteren.